KEITÄ ME OLEMME?

Lepsämän Partio on nuori partiolippukunta Nurmijärveltä. Jäseninä Lepsämän Partiossa on noin 70 pientä ja hieman suurempaa partiolaista. Lepsämän Partion toiminta keskittyy Nurmijärvellä Lepsämän ja Lintumetsän alueelle, mutta meillä on jäseniä myös muualta Nurmijärveltä sekä kauempaakin.

Lippukunnan huudot

Ääntä säästämättä ja laadusta tinkimättä:
”POIS KAIKKI EDESTÄ TÄÄLTÄ TULEE LEPSÄMÄ!”

"PIENI, MUTTA PIPPURI
LEPSÄMÄSTÄ PONNISTI!
REILU PELI PELATAAN,
HÄVITÄÄN, TAI VOITETAAN!
BB:N AATE MEISSÄ JALO,
TALLAA TAHTIIN JOKA MONO,
LEPSÄMÄ!”

Lippukunnan huivin tarina ja kuva

Klapaset
Huivin koko ja muoto ovat pääosin kuten partiohuiveissa yleensä. Erona ainoastaan ”alakulma”, joka on pyöristetty niin kuin Lepsämän kylän halki kulkeva joen uoma, Lepsämänjoki. Huivin pääväri, Bordeaux tai painomaailmassa magenta, on ylhäinen ja arvokas punainen. Ja huivia reunustaa lämmin kullan keltainen nauha. Bordeaux on maakunta Ranskassa ja kuuluisa viinialue (vrt. punaviini).

Jo muinaiset Roomalaiset tajusivat värien merkityksen vaatteissa. Värit olivat viesti itsestä toisille. Punainen eri sävyissään on luonteeltaan voimakkain ja aktiivisin väri. Se on myös hyvin lämmin. Tämä punainen oli jämäkkä väri keisarin vallan symbolina ja hänen vallanpitäjien sotilaiden ja etenkin upseereiden pukineissa. Katsokaapa vaikka Asterix-sarjakuvia, sieltähän se löytyy. Myös Gladiaattorien juhlatamineissa löytyy sama väriyhdistelmä kuin huivissamme (vrt. veren väri).

Toisaalta huivimme punainen väri muistuttaa meitä Lepsämän historiasta, joka on ollut myös verinen. Täällähän oleilivat kuuluisat rosvojoukot. Aluksi he tekivät vain pieniä rötöksiä, mutta innostuivat myöhemmin liikaa, ja tekivät isoja ryöstöretkiä ja jopa murhasivat. Rosvojen tarina opettaa meitä kunnioittamaan toisiamme. Sillä eivät rosvot olleet ainoastaan tai ainoita tarinan ”pahiksia”.

Keltainen on myös lämmin väri, helposti lähestyttävä, ja täynnä auringon voimaa. Aurinkohan on kaiken elollisen lähde, kuten vaikkapa rypsipelto Lepsämän maisemassa. Se toimii vastavärinä punaiselle, yleisesti ottaen ihmisen silmä pitää juuri tämän takia jostain väriyhdistelmistä. Keltainen kuvastaa Lepsämän rikasta luontoa ja laakeaa peltomaisemaa, joka ympäröi meitä. Kaikilla peltoalueilla on nimet. Joukosta löytyy hauskojakin nimiä esim. Kattialho, Taka-Kleppa, Tervahauta tai Törölän pelto.

Arkipäivän arvokkuutta ja hyviä partiotapoja haluamme LePa:ssa noudattaa ja lapsillekin opettaa, oman käytöksen ja historian tarinoiden myötä. Nykyisin kuin sattumalta myös kuuluisa jalkapallojoukkue Roomasta AC ROMA tunnustaa huivimme värejä ainoina oikeina väreinä. Huivimme on suunnitellut, ensimmäinen lippukunnanjohtajamme, Timo Mokkila. Lepsämän Partion noin kahdensadan huivin leikkaamisesta ja ompelusta haluamme lausua kiitoksen Arja Tuomelle – Kiitos !!